Echipă chirurgie ORL

Dr. Bogdan Mocanu

Medic primar ORL, BRAIN Institute din cadrul Spitalului Monza

Doctor în Științe Medicale, Dr. Bogdan Mocanu oferă consultații, realizează investigații și intervenții chirurgicale pacienților cu afecțiuni ORL. Împreună cu dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), formează echipa dedicată chirurgiei transnazale a adenomului hipofizar.

De asemenea, Dr. Bogdan Mocanu este asistent universitar, la disciplina ORL, la Facultatea de Medicină UMF „Carol Davila” din București. În perioada 2011-2015, a fost director medical la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. „Prof. Dr. D. Hociotă”.

După absolvirea secției de Medicină generală a Institutului Medico-Militar, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Dr. Bogdan Mocanu a urmat rezidențiatul în ORL la Institutul ORL „Prof. Hociotă”. În perioada 2004-2011, a urmat cursuri de perfecționare și specializare la următoarele instituții medicale: Mayo Clinic (Minnesota, U.S.A.), Kopfklinik (Franfkurt, Germania), HNO, Kopf- und Halschirurgie Klinik (Erlangen, Germania) și Hopital FOCH (Paris, Franța).

Printre premiile internaționale obținute se numără Premiul „Cum Laude”, primit în anul 2002, la a XX-a Conferință Internațională a Tinerilor Otorinolaringologi (Sankt-Petersburg, Rusia), și Premiul „Summa Cum Laude”, primit în anul 2005, la a XXII-a Conferință Internațională a Tinerilor Otorinolaringologi (București).

Dr. Silviu Oprescu

Medic specialist ORL, BRAIN Institute din cadrul Spitalului Monza

Dr. Silviu Oprescu are competențe în urgențele ORL, chirurgia endoscopică rinosinusală, chirurgia oncologică și chirurgia cervicală. A participat la numeroase cumunicări științifice, simpozioane și congrese, a publicat lucrări în reviste de specialitate, și a participat la ședințele lunare ale Societății Române de ORL.

Absolvent al Facultății de Medicină Generală, dr. Oprescu a fost medic rezident în perioada 2011-2014 la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă” din București.

Dr. Oprescu este membru al Societății Române de ORL și Chirurgie Cervico-Facială, al Colegiului Medicilor din România și al Societății Române de Rinologie.

Programează-te