Malformațiile arterio-venoase (MAV)

[row_12][grid_8]

[blue-bg]

Cauze şi simptome

MAV-urile sunt o colecție anormală de vase, unde sângele din arterele din creier curge direct în venele de drenaj, fără a avea capilare normale între ele. Sunt prezente la naștere și își pot mări dimensiunile în timp. Au o prevalență de aproximativ 0,14% în populație. Aproape un sfert din MAV-uri sângerează până la vârsta de 15 ani și majoritatea devin simptomatice până la vârsta de 50 de ani.

Mai mult >

[/blue-bg]

[row_8][grid_4]

Diagnostic şi tratament

Simptomatologia prezentată mai sus orientează medicul spre o investigație imagistică. Cea mai simplă investigație imagistică ce poate determina anumite modificări cerebrale este tomografia computerizată cerebrală.

Mai mult >

[/grid_4][grid_4]

Tratamentul
post-operator

După operație, pacientul este trezit în câteva minute în sala de operație, astfel încât echipa medicală să aibă o evaluare optimă a stării neurologice. Pacientul este transferat apoi în secția de ATI până a doua zi dimineață, pentru a fi monitorizat îndeaproape.

Mai mult >

[/grid_4][/row_8][separator color=”#bab9b9″ width=”100%” margintop=”0px” marginbottom=”0px” float=”none” style=”solid”][/grid_8][grid_4]

Prognostic

Cu cât gradul MAV-ului este mai mic, cu atât prognosticul este mai bun și cu atât posibilitatea de eliminare din circulație a MAV-ului printr-o formă de tratament sau alta este mai mare. În cazul MAV-urilor de gradul I, posibilitatea excluderii din circulație se apropie de 100%.

Mai mult >

[blue-bg]

Intervenţia chirurgicală

Dacă pacientul are indicație chirurgicală și acceptă intervenția, o dată a operației îi va fi propusă, astfel încât să nu existe o pierdere de șansă pentru el și să corespunda atât programului lui, cât și celui al echipei BRAIN Institute. Cazurile urgente au prioritate.

Mai mult >

[/blue-bg][/grid_4][/row_12]

[row_12][grid_4]

Preţ

Unul dintre principiile BRAIN Institute este transparența totală în privința costurilor aferente serviciilor medicale pe care le asigurăm. Încercăm să vă informăm cât mai exact în privința procedurilor ce vor trebui achitate și a eventualelor costuri suplimentare ce ar putea apărea.

Mai mult >

[/grid_4][grid_8]

Echipa

BRAIN Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal și cranian. Experiența fiecăruia în parte și rezultatele lor profesionale provin atât din educația medicală performantă, cât și din numărul mare de pacienți tratați până acum. În România, anumite afecțiuni rare pot fi tratate numai de către noi.

Credem că cele mai bune rezultate se obțin prin munca în echipă. Medicina modernă se bazează pe această noțiune de tratament multidisciplinar.

Mai mult >

[/grid_8]

[/row_12]